Супер Видео Портал!
Добре Дошли!
Вход

Спорт


  • Лудогорец е все по-близо до дубъл в България през този сезон

    Шампионът на България Лудогорец върви уверено към дубъл на домашната сцена през сезон 2020/21. „Орлите“ са взе по-близо до спечелването на десета поредна шампионска титла, а в същото време се справят отлично и в турнира за Купата на България, където вече са на 1/2-финалите в надпреварата. „Зелените“ имаха трудна задача на 1/4-финалите, но се справиха с настоящия носител на Купата Локомотив Пловдив и го детронираха след успех с 2:1 след продължения в Разград. Сега пътят на Лудогорец да спечели турнира е отворен, като все още в състезанието има трудни съперници, но „орлите“ са големият фаворит.

    Тимът на Валдас Дамбраускас срещна много сериозна съпротива от Локомотив Пловдив във вторник. Естествено, това и се очакваше, след като „смърфовете“ спечелиха Купата на България в последните два сезона. Те не се предадоха до последно и го доказаха с изравнителното попадение на Георги Минчев в продължението на редовното време, а преди това Сотироу бе дал аванс на Лудогорец. В продълженията обаче „зелените“ бяха по-добрият отбор и с попадение на Мавис Чибота стигнаха до полуфиналите на състезанието. „Орлите“ нямаше да продължат напред ако не бяха и добрите намеси на новото попълнение – вратарят Кристиян Кахлина. 28-годишният хърватски вратар направи официален дебют за разградчани и направи 3-4 страхотни намеси, с които отчая футболистите на съперника. Бившият вратар на Горица даде заявка за титулярно място в Лудогорец и нищо чудно да измести Пламен Илиев. През този сезон вратарите на „зелените“ имаха някои колебливи изяви, а Кахлина може да се окаже точният човек за вратарския пост в тима на Валдас Дамбраускас.

    В efbet Лига отборът на Лудогорец върви уверено към спечелването на титлата. След 21 изиграни кръга „зелените“ имат осем точки аванс пред втория в подреждането ЦСКА. Разградчани имат най-силното нападение в лигата с 48 вкарани гола, като в същото време са допуснали 17 попадения. Лудогорец е в серия от три поредни успеха в шампионата, а този уикенд ще играе срещу Царско село. Очакванията са тимът на Валдас Дамбраускас да постигне пореден успех в първенството и дори е възможно да увеличи аванса си на върха в класирането. Техният конкурент за титлата ЦСКА гостува на Берое в неделя и ще има труден двубой в Стара Загора, като е възможно да загуби точки.

    В лагера на ЦСКА също има амбиции за спечелването на трофей през този сезон. „Армейците“ ще се надяват да стигнат до нов финал за Купата, като този турнир изглежда по-лесният вариант да завоюват отличие. В първенството отборът изостава с доста точки от Лудогорец, като разликата се увеличи в последните седмици. Тимът на Бруно Акрапович направи грешна стъпка у дома срещу Локомотив Пловдив в началото на месец март, а преди това загуби от Лудогорец в Разград с минималното 0:1. И може би най-големият проблем за отбора не е загубата на точки, а това, че ЦСКА не показа добра игра в тези двубои срещу отборите от топ 3. Тимът почти не създаде голови положения в двата мача, а в последния си двубой в първенството отново имаше трудности и то срещу последния в класирането Етър, като записа минимален успех у дома. Очевидно ЦСКА все още не е готов да сложи край на хегемонията на Лудогорец в първенството, но ще се стреми да зарадва феновете си със спечелването на Купата на България.

    Прочети още »

RSS