Супер Видео Портал!
Добре Дошли!
Вход

Лудогорец е все по-близо до дубъл в България през този сезон


Advertisement:

Advertisement:

Шампионът на България Лудогорец върви уверено към дубъл на домашната сцена през сезон 2020/21. „Орлите“ са взе по-близо до спечелването на десета поредна шампионска титла, а в същото време се справят отлично и в турнира за Купата на България, където вече са на 1/2-финалите в надпреварата. „Зелените“ имаха трудна задача на 1/4-финалите, но се справиха с настоящия носител на Купата Локомотив Пловдив и го детронираха след успех с 2:1 след продължения в Разград. Сега пътят на Лудогорец да спечели турнира е отворен, като все още в състезанието има трудни съперници, но „орлите“ са големият фаворит.

Тимът на Валдас Дамбраускас срещна много сериозна съпротива от Локомотив Пловдив във вторник. Естествено, това и се очакваше, след като „смърфовете“ спечелиха Купата на България в последните два сезона. Те не се предадоха до последно и го доказаха с изравнителното попадение на Георги Минчев в продължението на редовното време, а преди това Сотироу бе дал аванс на Лудогорец. В продълженията обаче „зелените“ бяха по-добрият отбор и с попадение на Мавис Чибота стигнаха до полуфиналите на състезанието. „Орлите“ нямаше да продължат напред ако не бяха и добрите намеси на новото попълнение – вратарят Кристиян Кахлина. 28-годишният хърватски вратар направи официален дебют за разградчани и направи 3-4 страхотни намеси, с които отчая футболистите на съперника. Бившият вратар на Горица даде заявка за титулярно място в Лудогорец и нищо чудно да измести Пламен Илиев. През този сезон вратарите на „зелените“ имаха някои колебливи изяви, а Кахлина може да се окаже точният човек за вратарския пост в тима на Валдас Дамбраускас.

В efbet Лига отборът на Лудогорец върви уверено към спечелването на титлата. След 21 изиграни кръга „зелените“ имат осем точки аванс пред втория в подреждането ЦСКА. Разградчани имат най-силното нападение в лигата с 48 вкарани гола, като в същото време са допуснали 17 попадения. Лудогорец е в серия от три поредни успеха в шампионата, а този уикенд ще играе срещу Царско село. Очакванията са тимът на Валдас Дамбраускас да постигне пореден успех в първенството и дори е възможно да увеличи аванса си на върха в класирането. Техният конкурент за титлата ЦСКА гостува на Берое в неделя и ще има труден двубой в Стара Загора, като е възможно да загуби точки.

В лагера на ЦСКА също има амбиции за спечелването на трофей през този сезон. „Армейците“ ще се надяват да стигнат до нов финал за Купата, като този турнир изглежда по-лесният вариант да завоюват отличие. В първенството отборът изостава с доста точки от Лудогорец, като разликата се увеличи в последните седмици. Тимът на Бруно Акрапович направи грешна стъпка у дома срещу Локомотив Пловдив в началото на месец март, а преди това загуби от Лудогорец в Разград с минималното 0:1. И може би най-големият проблем за отбора не е загубата на точки, а това, че ЦСКА не показа добра игра в тези двубои срещу отборите от топ 3. Тимът почти не създаде голови положения в двата мача, а в последния си двубой в първенството отново имаше трудности и то срещу последния в класирането Етър, като записа минимален успех у дома. Очевидно ЦСКА все още не е готов да сложи край на хегемонията на Лудогорец в първенството, но ще се стреми да зарадва феновете си със спечелването на Купата на България.


Публикувайте коментар

Влезте или се Регистрирайте за да добавяте коментари.

Коментари

Публикувайте първия коментар за този клип.

Прочети още Новини