Супер Видео Портал!
Добре Дошли!
Вход

Тайните на това да бъдеш в добра форма и добро здраве

Благодаря! Сподели с приятели :)!

URL

Вие НЕ харесвате това клипче!

URL


Публикувано от Administrator Спортни
1,540 Прегледи

Описание

Всеки спортуващ човек има нужда да знае какво е нужно, за да остане в добра физическа форма по всяко време. Няма как да си добър в каквото и да е, още повече спорт, ако се разболяваш заради лошо хранене, контузваш се заради неправилна почивка и възстановяване или нямаш енергия. Как да се регистрирам в Ефбет? – Разбери тук!

Нашите приятели от Scatter.bg ни споделят няколко съвета, които могат да са от голяма полза в тези ситуации.

Бъдете фокусирани

Има много хора, които обичат да спортуват всичко – да тичат, да играят баскетбол, да играят футбол, да тренират някакъв боен спорт. Истината обаче е, че за да сме на добро ниво, трябва да изберем това, което да е наш приоритет. Няма нищо лошо и грешно в това да практикуваме повече спортове, но това е доста трудоемко. Ако можете да сте майстори в една дисциплина или относително добри в две или повече, какво щяхте да изберете?

Разтягането е задължителна и много важна част от тренировъчния процес

Това е една от тайните, която много хора пропускат. Ако не направиш добър стречинг, заедно с тренировката си, дори тя да е лека, това ще се отрази на представянето ти. Да не говорим, че неправилното или липсващо разтягане може да доведе до контузии. Когато правим стречинг, ние повишаваме много своята гъвкавост и това не само ни помага в играта и тренировките, но и ни предпазва от инциденти.

Не е важно просто да внимаваш колко се храниш, а и с какво

Добрата храна увеличава производителността и възможностите. Има храни, които трябва да ядеш в повече. Има и такива, които трябва да избягваш. Освен това, някои храни са добри за преди физическата активност, други за след това. Не изпадайте в крайности, що се отнася до различните хранителни вещества. Освен в много специфични ситуации, спазвайте балансиран хранителен режим. Може да си помогнете с добавки, но те само подпомагат и трябва да са от доверен източник. Няма нужда да споменаваме, че пороците влияят не само на здравето във времето, но и на моментния ни капацитет. Регистрация в Ефбет за разкриване на пълния потенциал

Почивката….

Колкото и упорито и целенасочено да тренираме, ако не си взимаме нужната почивка в нужните моменти, не само няма да прогресираме, но и ще има обратен ефект. Сънят е много важен, и то не само през нощта, а и понякога през деня, щом има нужда от него. Трябва да организираме тренировъчния си график, така че натоварването да е интензивно, но разпределено и в свободното време да се грижим пълноценно за възстановяването си.

Тренировките….

В зависимост от спорта и целите ни, можем да тренираме всеки ден, през ден, можем да тренираме двуразово – варианти много. Важното обаче е, че трябва да сме постоянни в усилията си и да спазваме режима си стриктно. Това не само се грижи за формата ни, но и за правилното функциониране на метаболизма и имунната система.

Покажи още

Публикувайте коментар

Влезте или се Регистрирайте за да добавяте коментари.

Коментари

Публикувайте първия коментар за този клип.