Супер Видео Портал!
Добре Дошли!
Вход

Видове цветарски материали при направата на букети

Благодаря! Сподели с приятели :)!

URL

Вие НЕ харесвате това клипче!

URL


Публикувано от Administrator Интересни
439 Прегледи

Описание

Какви цветарски консумативи съществуват когато говорим за направата на един прекрасен букет? Цветарството е изключително интересно занимание, а аранжирането на букети може да се нарече изкуство. Всички ние сме привлечени от добре украсените букети и обичаме да подаряваме и да ни подаряват.

Правилно подбраната опаковка придава индивидуалност и завършеност на цветния букет, а също така деликатно подчертава неговите достойнства. Голям избор от опаковъчни материали ви позволява да създадете шикозна композиция за всеки празник.

В статията ще говорим за популярните видове цветарски материали за цветя, как да изберем правилните, основните принципи на самостоятелно проектиране на букет. Всичко, от което се нуждаем за направата на един прекрасен букет можем да намерим при Дигии 84.

Видове опаковъчни материали за цветя

Аранжировката с цветя е чудесен подарък, който ще зарадва любим човек на важен ден или просто без повод. Всеки букет може да бъде красиво и оригинално опакован, за това има много различни материали.

Модерният дизайн на цветарските консумативи може да изпълнява не само декоративна функция, но и да има защитни свойства, така че красивата композиция ще угоди на щастливия получател по-дълго.

Хартия

Флористичната хартия за опаковане на букети е представена в огромен асортимент: крафт, еко, тишу, вестник, мрамор, паус, пергамент, креп, корейски и др. Тя може да бъде обикновена, цветна, с различни тематични щампи (детски, новогодишни, сватбени, релефни и др.) и имат различни текстури (натрошени, вафлени). Опаковката се избира в зависимост от повода за поздравление, пола и възрастта на получателя.

Филм

Синтетичното фолио е много популярно в дизайна на цветя. Това е не само най-достъпният, но и практичен материал. Филмът предпазва цветята по време на транспортиране и запазва тяхната влага, което предотвратява преждевременното увяхване на растенията.

В цветарските магазини можете да намерите опаковки във всички цветове на дъгата, гланц, мат, прозрачни и с картинки. Когато правите букет, можете да комбинирате различни нюанси на филма, за да създадете красива композиция.

Мрежа

Мрежата е изкуствен красив материал за опаковане на цветя. Декоративната мрежа ви позволява да аранжирате букети с всякаква сложност и придава на композицията различни форми: кръгли, овални, триъгълни, рамка и др. Може да се използва за опаковане на всякакви цветя: малки, големи, с дълги или къси стъбла. Има голям избор от декоративни мрежи: с малки и големи клетки, дантелени паяжини, с вълнообразни линии, пръскани, пайети или мъниста.

Органза

Органзата може да бъде матова или блестяща и придава луксозна нотка на всеки букет. В цветарските магазини можете да закупите опаковки от голямо разнообразие от цветове. Органзата е специално импрегнирана, за да е по-твърда и да може да запази формата на композицията. Този материал може да се използва за украса на всякакви цветя, той придава на букета нежност и елегантност. Органзата може да бъде допълнително украсена с кристали, пайети, панделки.

Сезал

Сезалът е естествен мек материал за опаковане на цветя. С него на букета може да се придаде всякаква форма, чудесна за създаване на шикозни обемни композиции. Голямо разнообразие от нюанси ви позволява да използвате материала за опаковане на всякакви цветя за всички празници. Има и сизофлор, който има подобна влакнеста структура. Това е флорална мрежа, изработена от естествени влакна от листа от агаве. Лесно се боядисва във всеки цвят и запазва привлекателен външен вид за дълго време.

Флоралното изкуство непрекъснато се развива, появяват се нови творчески начини за декориране на букети. В допълнение към традиционните опаковъчни материали можете да използвате всякакви елементи и елементи, които правят композицията уникална и оригинална.

Покажи още

Публикувайте коментар

Влезте или се Регистрирайте за да добавяте коментари.

Коментари

Публикувайте първия коментар за този клип.