Супер Видео Портал!
Добре Дошли!
Вход

Орешарски каза, че НЯМА да даде оставка! Вижте защо!


Advertisement:

Advertisement:

Премиерът Пламен Орешарски за пореден път обяви, че няма да си подаде оставката, въпреки че протестиращите вече настояват точно за това.

„Миналата седмица допуснах грешка и знам, че хората ми искат оставката, но това би било безотговорно и би хвърлило държавата в още по-голям хаос, изборите пак ще се проведат по действащото законодателство и ще постави под съмнение усвояването на над 15 милиарда евро от ЕС за следващия програмен период”, мотивира се министър-председателят.

Той припомни, че е поел отговорността за стабилизация на страната и за извеждането й от кризата и решаването на тежки проблеми след период на несигурност и кипящи граждански вълнения.

„В момента на полагане на клетва знаех, че този кабинет няма да има обичайните 100 дни на толеранс. Искам вашата временна подкрепа за спешен пакет от стабилизационни мерки за подобряване на положението на хората, на бизнес климата и демократизацията на управлението”, обърна се той към депутатите.

Орешарски коментира, че за него също е важно да се запази гражданският мир и заради това призова политиците да се обединят около това, което ги сближава, а не да акцентират върху онова, което ги разделя.

Съвсем доскоро над нас беше надвиснала опасността за ново поскъпване на тока с до 40 на сто по заявките на дистрибутори и това предопредели и една от първите задачи на правителството, сега вече можем да създадем предпоставки за снижаване на цената, защити се още премиерът. 

Той посочи, че правителството има и готовност да увеличи парите за майчинство; да отпусне не по 150, а по 250 лева на децата, които ще бъдат записани в първи клас, а родителите им са нуждаещи се, а минималната заплата да скочи от 1 октомври, което има значение и за бизнеса. 

До 30 август ще разплатим всички обществени поръчки на бизнеса, ще ускорим възстановяването на ДДС, увери още премиерът.  Той обяви, че кабинетът ще предприеме и решителни стъпки против контрабандата. 

Предвиждаме предложения за промени в Закона за обществените поръчки, за да се улесни достъпът до тях. Още в следващите месеци ще предприемем стъпки за привличане на кредитни ресурси за стартиращия, малък и среден бизнес, обеща Орешарски. 

„Предвиждат се и редица мерки за демократизиране на управлението. Струва ми се, че на дневен ред още по-важен е въпросът за изработване на нов Изборен кодекс, така че страната да е подготвена в по-голяма степен за провеждане на избори за следващия парламент. Предвиждаме да разширим диалога с местната власт”, каза още Пламен Орешарски.
 
Източник: Dnes.bg

 


Публикувайте коментар

Влезте или се Регистрирайте за да добавяте коментари.

Коментари

  • зверче Добавено Вие хора (коментиращите), добре ли сте? Всичко което казва Орешарски е абсолютно постижимо! Хайде като много знаете как се управлява, нека всеки един от вас да иде и да седне на неговото място и да го видим тогава какви ще ги свърши! Аман от компетентни като вас. И вие не знаете какво искате! Заставам зад Орешарски, защото е кадърен и можещ човек. Обединете се, за де се стабилизираме, а не за да пропадаме!
  • Йордан Добавено какво ще стане с назначените областни от ДПС ???
  • _STRONG_ Добавено майка им да еба циганин и турчин да си в България до това ни докарахте ПОМАЦИ НЕЩАСТНИ ПРОДАЖНИ, ВСИЧКИТЕ ЗАСЛУЖАВАТЕ СМЪРТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  !!!
  • emil slavchev Добавено ne6tasnici sega vidiqahte he naroda niqama davi tarpi oligarskite raboti i nemoje dasi pravite kakvoto si iskate i phnahte pak dalajite he 6te rabotite za naroda kakvo napravihte 23 godini ta hak sega razbrahte he trqabva da rabotite v koeto se samniqavam pak mahaitesi vsihkite do edin maikavi daeba bokluci mrasni napravihteni prosiqaci v sobstvenata ni darjava
  • Дядо Добавено ТЕЗИ 15 милиарда ги подготвяш за крадене нали, махни се ЕС ще ни ги даде и без теб
  • vasil Добавено vsi4ko kazano ot tozi izmekqr e laja.za evroparite e re6eno o6te predi meseci.nqma da ima i poskapvane na toka.na takiva ku4eta - toqga.i kakva naglost, i kakva bezotgovornost....

Прочети още Новини