Супер Видео Портал!
Добре Дошли!
Вход

Протестиращи с ултиматум за Пеевски


Advertisement:

Advertisement:

Един от лидерите на протестите, които доведоха до оставката на правителството на ГЕРБ, Янко Петров заяви по Нова телевизия, че недоволните от назначението на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, дават на новите управляващи в лицето на БСП и ДПС срок до вторник за промяна на решението.

 По думите му кабинетът „Орешарски” трябва да се притеснява, защото демонстрантите ще търсят персонална отговорност за скандалното назначение.

„Ясно пролича, че г-н Орешарски не управлява България. Бяхме подготвили програма със съответните икономически искания, бяхме готови да говорим по тях, но с това диалогът приключи”, заяви Янко Петров
„Явно в България продължават да управляват финансовите интереси и съответните лобита. Както беше при ГЕРБ, така е и при БСП. Радвам се, че се роди трета политическа сила - гражданското общество", каза още той.

Междувременно недоволните от избора на Пеевски се събират на нов протест пред Министерски съвет. Демонстрацията е насрочена за 18:30 часа.

Протести ще има и в други градове. В петък израз на недоволството имаше в близо 20 населени места. Над 10 000 души се събраха снощи пред сградата на правителството в София. От площад „Независимост” протестиращите се насочиха към Народното събрание, а по-късно блокираха кръстовището на „Орлов мост”.

Източник: Dnes.bg

 


Публикувайте коментар

Влезте или се Регистрирайте за да добавяте коментари.

Коментари

Публикувайте първия коментар за този клип.

Прочети още Новини