Супер Видео Портал!
Добре Дошли!
Вход

СЕНЗАЦИЯ! БЪЛГАРИЯ ЗАБРАНЯВА ОНЛАЙН ЗАЛАГАНИЯТА!!!


Advertisement:

Advertisement:

От 18.00 ч на 18.06.2013 г. по решение на ДКХ и с разпоререждане на съда ще бъде органичен достъпа от България до сайтовете:

www.bet365.com,


http://www.bet365.net/


https://www.goldbet.com/


https://www.goldbet.com/     


https://www.goldbetsports.com,


www.betin.com


www.sportingbet.com


http://www.morganbet.eu


http://www.betuniq.eu/


http://www.planetwin365.com/


www.unibet.com


http://www.bet-at-home.com


/https://www.doxxbet.com/


http://www.efbet.com/


http://globetcasino12.com/


http://www.ladbrokes.com/


http://www.betfair.com/


http://www.offsidebet.com/


https://www.tempobet.com/


http://www.888.com/


http://www.betfred.com/


http://www.jetbull.com/


Това се случва след като Държавната комисия по хазарта обяви с решение забранителен списък с 22 уебсайта за спортни залагания, достъпът до които трябва да бъде ограничен от територията на България. Липсата на лиценз, който е изискване съгласно новия Закон за хазарта, е причина за спирането на достъпа от България до тези сайтове. Законът бе приет от предишното Народно събрание. Той узаконява залаганията в интернет, след като организаторът на играта получи лиценз от ДКХ.

До момента няма нито един издаден лиценз. Причината за това е, че не са изготвени всички необходими наредби към закона.

Извън "черния списък" остават трите български компании, които имат лиценз, но като офлайн оператори.

22-та букмейкърски сайта имаха тридневен срок да ограничат достъпа от България или да спрат приемането на залози от територията на страната. Оповестяването на списъка се счита за уведомяване. "Черният списък" е вече публикуван, той включва изброените по-горе сайтове на база решение No 674 от 11.06.2013 на регулатора, Държавната комисия по хазарта.

Това е първият случай на забрана в историята на българския интернет. Ако някое от предприятията, предоставящи обществени електронни съобщителни мрежи и/или услуги, не спре достъпа до забранените сайтове, то подлежи на санкции.

Още с приемането на Закона за хазарта преди година застъпниците на свободния интернет в страната настръхнаха. Не заради залаганията, те едва ли ще спрат, защото който е решил да го прави, ще продължи да го прави - през прокси, TOR или по друг някой от другите начини, които заобикалят филтрирането. "Проблемът е, че се създава изключително опасен прецедент. Атакувани са фронтално както неутралността на Мрежата, така и правата на гражданите. Днес решават да се ограничи достъпът до хазарта. Утре до порното. Вдругиден... до политически некоректните писания...", опасяваха се радетелите на свободата в Мрежата тогава. Сега предстои да разберем дали опасенията им ще се сбъднат докрай. Защото филтрирането вече е факт и то започна от хазарта.

Източник: bgvesti.net


Публикувайте коментар

Влезте или се Регистрирайте за да добавяте коментари.

Коментари

Публикувайте първия коментар за този клип.

Прочети още Новини